1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо.

         8 травня у м.Іршава відбувся мітинг з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

       Урочистою ходою та покладанням квітів до пам’ятника воїнам-визволителям розпочали захід, в якому взяли участь керівники району та міста, установ та служб району, силових структур, ветеранських організацій, учасники АТО, громадськість.

   Тих, хто віддав життя за наше світле майбутнє, учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання.

   З коротким історичним екскурсом виступив директор історико-краєзнавчого музею Андрій Світлинець.

   Своїми спогадами з присутніми також поділився голова районної організації Товариства добровольців Закарпаття – учасників війни Василь Рацин.

 Від імені молоді виступила учениця Іршавського ліцею Вікторія Оверчук.

Також під час заходу учасники АТО поклали квіти та запалені лампадки до пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України, Героям Небесної сотні та загиблим в АТО».

    У знак подяки та вшанування подвигу захисників вітчизни вихованці районного центру позашкільної роботи (директор Іван Терпай) здійснили патріотичний велопробіг, де поклали квіти до пам’ятника ветеранам Другої Світової війни у с. Брід.

    Події 1939 - 1945 років торкнулися кожної родини та кожної людини на нашій землі. У ці дні ми згадуємо всіх, хто загинув та дякуємо тим, хто відбивав нацистську навалу на передовій, хто працював у тилу, хто не здавався на окупованих територіях та робив внесок у спільну перемогу, знаходячись у підпіллі. Всім хто боровся за наше майбутнє – низький уклін, а тим кого немає з нами – вічна пам’ять від кожного з нас, пам’ять, яка повинна передаватися з покоління в покоління, яку ми з вами повинні нести через віки.

Остання зміна сторінки: 09-05-2019 00:10