| ПРОГРАМА поліпшення племінних та продуктивних якостей худоби в особистих господарствах населення за рахунок штучного осіменіння великої рогатої худоби у 2010 році | | Друкувати | |
|
ЗАТВЕРДЖЕНО рішенням районної ради від_______2010 №____
ПРОГРАМА поліпшення племінних та продуктивних якостей худоби в особистих господарствах населення за рахунок штучного осіменіння великої рогатої худоби у 2010 році.
ВСТУП Основною галуззю тваринництва району є маточне скотарство, основне поголів’я якого утримується в господарствах населення. Станом на 1 січня 2010 року поголів’я корів становить 10982 голів. Основним шляхом поліпшення племінних та продуктивних якостей худоби в усьому світі є штучне осіменіння корів.
1. Стан штучного осіменіння худоби в господарствах населення району Організацією штучного осіменіння худоби в господарствах району займається ВАТ “Закарпатське племпідприємство”. Сьогодні в районі працює 7 пунктів штучного осіменіння корів, якими осіменено у поточному році 1600 корів. Рекомендовані обсяги штучного осіменіння худоби в господарствах населення на 2010 рік наведено в додатку 1.
2. Фінансове забезпечення Програми Штучне осіменіння пов’язане із значними витратами на придбання, доставку та заправлення скрапленим азотом посудини Дюара для зберігання сперми в замороженому стані. З метою здешевлення вартості штучного осіменіння корів для господарств населення району з районного бюджету на 2010 рік необхідно виділити 11,3 тис. гривень. Мінімальна потреба коштів для здешевлення штучного осіменіння худоби, організації пунктів штучного осіменіння у 2010 році відображена у таблиці 2. Розпорядником коштів на реалізацію завдань і заходів прграми визначити управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації.
3. Висновок Реалізація Програми поліпшення племінних та продуктивних якостей худоби у господарствах населення за рахунок штучного осіменіння корів у 2010 році дасть можливість збільшити охоплення штучним осіменінням маточного поголів’я великої рогатої худоби, поліпшити племінні якості та підвищити продуктивність сільської худоби. Додаток 1 до Програми
Рекомендовані обсяги штучного осіменіння корів в особистих господарствах населення на 2010 рік
Додаток 2 до Програми МІНІМАЛЬНА ПОТРЕБА коштів для здешевлення штучного осіменіння корів в господарствах населення та організації пунктів штучного осіменіння на 2010 рік
|